Beyaz Kokulu Taş Tozu (1 KG) (Kokusuz)

₺41,53

Ürün Kodu: GKT115

Beyaz Kokulu Taş Tozu (1 KG) (Kokusuz)

 

-SERTTİR.

-RENGİ TAM BEYAZ OLUP ÇABUK DONAR

-100 GRAM TAŞ TOZUNA 30 GR TEMİZ SU KOYUN

-KOLAY KOLAY KIRILMAZ

 

KOKULU TAŞ NASIL YAPILIR?

Son dönemde özellikle evde yapılabilecek ek gelir sağlayan popüler işlerden bir tanesi polyester olarak da adlandırılan kokulu taşlardır. Bir çok şekilde üretilebilen kokulu taşlar değişik amaçlarla kullanılabilmektedir. Bu kullanım alanlarının başında nikah şekeri yerine düğün/nişan/nikah/kına/sözlerde, bebek kurabiyesi yerine doğumlarda, şirket logoları veya isimlikler ile yapılabilecek hediyeliklerde, kokulu çiçek buketi vb. şeklinde özel günlerde, çocukların boyama etkinlikleri amacıyla ve hatıra olarak daha bir çok benzer konu gelmektedir. Özellikle güzel ambalajlama yöntemleri ile oldukça profesyonel görünümlerde hatıralık ürünler elde edilebilmektedir, üstelik bu ürünler yıllarca dayanıklı bir şekilde muhafaza edilebilmektedir.

Bu taşların yapımı sırasında esans kullanılarak taşlar kokulu hale gelmektedir. Bu taşların kokusu 3-4 ay süreye kadar kalıcı olabilmektedir. Bu taşları Mavi, Pembe, Sarı, Yeşil, Beyaz, Siyah gibi istediğiniz bir renkte yapabileceğiniz gibi Okyanus, Yasemin, Nergis, Gül, Bebek Pudrası, Vanilya, Lavanta, Limon, Portakal, Kakao gibi bir çok esans çeşidi ile aromalandırabilirsiniz.

Kokulu taş yapımı için gereken malzemeler:

  • Kokulu taş tozu,
  • Su,
  • Renklendirmek için taş tozu boyası (veya tozu hazır renklendirilmiş satın alabilirsiniz),
  • Taş esansı,
  • Silikon kalıp,
  • Hassas terazi.

Kokulu Taş Yapımı

Kalıbınızın gramajına göre taş tozunu ayarlayın. Kalıbınızın gramajını satın aldığınız yerden öğrenebilir veya içine doldurduğunuz suyu tartarak bulabilirsiniz. Genel ölçü 100 gr taş tozu için 33 gr su karıştırılması şeklindedir.  Bu bilgiden hareketle kalıbınıza uygun ölçüyü hesaplayabilirsiniz. Günümüzdeki taş tozları yeterince hızlı donduğu için suyu sıcak değil normal sudan kullanabilirsiniz. Eğer boya kullanacaksanız mutlaka toz boyaları tercih edin. Sıvı boyalarda taşın geç donması ya da hiç donmaması, kurusa bile sonrasında renk değişimi ve renk solması gibi risklerle karşılaşma olasılığınız çok yüksektir. Piyasada sabun boyası olarak satılan sıvı boyaları kokulu taş için de kullanabileceğinizi söyleyen satıcılara pek itimat etmemenizi tavsiye ederim. Karıştırma işleminde toz boyayı ve taş tozunu ayrı bir kaba ince elekten geçirip koyun ve o kap içerisinde iyice karıştırdıktan sonra su ve esans karışımına ekleyin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, suyu toza değil de tozu suya ekleyin. Yani tekrarlamak gerekirse bir tarafta su ve esansı iyice karıştırın, diğer tarafta boya ve tozu. Daha sonra toz karışımı su karışımına ekleyin. Sunu da belirtmek gerekir ki  tozu hazır renklendirilmiş şekilde almak her zaman daha iyi sonuç verir.

Her 10 gram malzemeye 2 damla esans kullanın. Esansı özellikle sprey ile sıkmanızı tavsiye ederim. Aksi durumda taş kuruduktan belirli bir süre sonra alacalı bulacalı bir renk alacaktır. Bu renk değişimi ile karşılaşırsanız aklınıza gelmesi gereken diğer nokta esansın fazla gelmiş olmasıdır.

  1. Tüm malzemeleri hassas terazi yardımıyla ölçerek hazır hale getirin.
  2. Küçük bir kap içerisinde  taş tozunu ve boyamada kullanacağınız sedef ya da pigmenti ilave edin ve karıştırın.
  3. Başka bir kapta suyu ve esansı karıştırın.
  4. Daha sonra toz karışımı su karışımına ekleyip pürüzsüz ve akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın. İdeal kıvam boza kıvamıdır.
  5. Hazırladığınız karışımı vakit kaybetmeden kalıba dökün ve hava kabarcıklarını gidermek için hafifçe kalıbın yanlarına vurun. Kalıbınızı silkeleyin ki karışım ayrıntıların içine kadar ulaşsın. Eğer kalıbınız çok ayrıntılı ise karışımınızı biraz daha sıvı hale getirebilirsiniz.
  6. 15 dakika bekleyip karışım sertleştikten sonra kalıbı çıkarın.
  7. Taşların kokusu azaldıkça arkalarına birkaç damla esans ilavesi yaparak kullanabilirsiniz.

 

Ürünlerimizle ve sipariş süreçleriyle ilgili her türlü sorunuz için müşteri hizmetlerine ulaşmaktan çekinmeyin.

Yorum yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.